tisdag 17 augusti 2010

Projekt uteplats

Vid vår stuga så har vi en ganska stor uteplats under tak. Den fanns redan där när vi köpte stugan och vi har redan från början tillbringat mycket tid under det väderbitna plasttaket. Där har vi njutit av många utsökta måltider medans vi tittat ut genom fönstrena och fascinerats av det ständigt föränderliga havet. Vi har haft kräftskivor, midsommarfirande och till och med dopfest där.

Den ger skugga när det är soligt. Den ger stiltje, regnskydd och värme när det är sämre väder och på kvällarna.

Ett av projekten vi har haft i stugan denna sommar har varit att fräscha upp uteplatsen. Vi har bland annat målat, bytt fönster och bytt lampor. Ambitionen har varit att skapa ett ljust, fräscht uterum inspirerat av New England och den marina stilen. Vi vill att närheten till kusten skall kännas!


Uteplatsen som den såg ut när vi köpte stugan 2007



Under ommålning. Vår dotter Elvira ville gärna
hjälpa till!



Det färdiga resultatet!



De rödvit-randiga hängstolarna har
vi köpt på Hemtex.


De fem bästa sakerna med vårt uterum:

1) Extrarum. Vår stuga är liten och uteplatsen blir vårt extra vardagsrum, kök eller matsal. Allt efter behov. Är det många som hälsar på kan vi duka upp flera bord och sitta och umgås och äta här!

2) Måltiderna. Mat smakar alltid bättre utomhus!

3) Hängstolarna. Det finns inte mycket som är mer avkopplande än att sitta i en av dessa med en god bok eller lyssnandes på någon av sommarpratarna på radion.

4) Utsikten.Det är något med havet och ljudet från vågorna som slår mot land som gör att man kopplar av och man tröttnar aldrig på den utsikten.

5) Jordkällaren. Perfekt för att hålla ölen kyld i och grönsakerna från det egna landet står sig längre där. Det är inga bilder med på jordkällaren denna gång, det sparar vi till ett senare inlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar